Swawek is een man van weinig woorden, maar wel met een verhaal. Zijn werk spreekt voor zich en vertelt dat verhaal, op 1001 manieren. Geboren in Polen, daar het ambacht van meubelstoffeerder geleerd, kwam hij naar Nederland om professioneel voetballer te worden. Het lot pakte echter anders uit en het bloed kroop waar het niet gaan kon. Geïnspireerd door het werk van interieurarchitecten, door meubelbeurzen en zijn eigen blik op anders wonen, startte hij zijn eigen meubelstoffeerderij. Swawek ziet de wereld door een andere bril dan de gemiddelde mens en vertaalt dit in meubelontwerpen die ontroerend, extreem, abstract, bijzonder en bovenal mooi zijn. Geen werkstuk is hetzelfde en elk eindresultaat heeft een eigen karakter. De vele kanten van Swawek, tot uitdrukking gebracht in stofferingsontwerpen die duidelijk een eigen verhaal vertellen.

Swawek heeft succes met zijn ontwerpen, maar daar zul je hem nooit over horen opscheppen. Dat doen zijn klanten wel voor hem, die zichzelf terug herkennen in alle facetten van de meubelstukken die onder zijn handen ontstaan. “De klant zelf is mijn grootste inspiratiebron”, zegt hij altijd. En dat klopt. Zo kreeg hij meer dan eens de vraag om ook lampenkampen te maken. Swawek is een denker en een doener en pakte die handschoen op. Om het ambacht onder de knie te krijgen, ging hij opnieuw in de leer. Een lieftallige dame van 70 jaren jong beheerste dit ambacht tot in de puntjes en was bereid om haar kennis over te dragen. De buitengewone lampontwerpen zijn daar het gevolg van.

Inmiddels heeft Swawek een vaste schare fans en een mooi klantenbestand, met veel terugkerende opdrachtgevers, zowel particulier als zakelijk. Wat voor hem belangrijk is en zal blijven, is het directe contact met de klant. In zijn showroom is een deur naar de werkplaats, die altijd open staat. Geen geheimen, gewoon even genieten van de manier waarop de man zijn ambachtelijke werk doet. Stel die vraag, daag hem uit en ga een inspirerend gesprek aan. Swawek is een gepassioneerd mens en hoort graag waar het hart van de bezoeker vol van is. Voor je het weet heeft jouw droom vier excentrieke pootjes en een rijk gestoffeerde zitting of wordt thuis de kamer verlicht door een lamp die zijn eigen leven lijkt te hebben. Gewoon is saai en hoort bij anderen, niet bij jou.

Tot Swawek!